Kleggen

Ferske artikler fra Harry Potter-verden

5 grunner til å være stolt av Ravnklo

 1. De har ingen fordommer og er «open-minded».
  Karakteren «Lulla Lunekjær» er i Ravnklo og hun er et fantastisk forbilde og et eksempel på den som ikke har noen fordommer ovenfor noen. Hun sier alltid det hun føler for og bryr seg ikke hva andre tenker, selv om de gjør narr og plager henne litt med å gjemme tingene hennes og kalle henne «Skrulla». b408df7ab294064557726ff40267a07b
 2. De har et behov for å forstå hva som ligger bak.
  En misforståelse mange har, er at mange ser på Ravnklo som «stuck up» og «boknerder», men det de har er et behov for, er å forstå og lære mer om hva som ligger bak, f.eks. roten til et problem. Det er nødvendigvis ikke (bare) skole, men generelt alt ellers ettersom hva interessen til hver enkelt er. Ravnkloinger er veldig forskjellig fra hverandre, men det som er likt hos dem er at de jobber og trives best alene. Noen ganger kan en ravnkloing kjede seg på skolen fordi de finner andre temaer mer interessante. Det kan være temaer de aldri lærer på skolen, eller bare har om i en liten periode. En ravnkloing ønsker å forstå mer om livet, komme i dybden av et emne eller undersøke mer om hvorfor andre mennesker/dyr er som de er. De kan trives best å lære på egen hånd fordi da får de full frihet til det de virkelig ønsker uten noen begrensinger fra skole. På en annen side kan noen ravnkloinger være mer av den sosiale typen og passe ypperlig som f.eks. psykolog, advokat,  evt. lærer, o.l., mens andre er mer de som liker å jobbe alene og derfor kan de passe til noe der du ikke trenger å snakke og samarbeide så mye. Ravnklo er nødvendigvis ikke flink i alt. På skole kan en ravnkloing ha et fag de gjør det bedre i, enn andre fag. Det er ravnkloinger som oftest blir spesialister og mange kan og bli forfatter i en eller annen form.
 3. De aksepterer at alle er forskjellig.
  Ravnklo er det huset med flest individer. De dømmer ikke og aksepterer hverandre uansett hvordan de er. Det finnes noe godt i alle, selv om dette også er huset til sånne som Gulmedal Gyldeprinz og Professor Krengle som valgte en mørkere side. En viktig nøkkel om huset er det forfatteren J.K. Rowling har sagt i intervju om ravnkloingene: «Noen er god og noen er ond».
  Stønne-Stina var for eksempel høyt intellektuell, men hun strevde med å få venner på grunn av akne og brillene. Hun blir likevel av elevene plaget. Hun heter bare Stina (engelsk: Myrtle). Det foran navnet er noe de fant på for å liksom gjøre enda mer narr av henne. Det er litt av det samme som Lulla Lunekjær opplever, fordi hun blir av og til kalt for «Skrulla».
  164df1c0aa67633e722c3be4fb1983ec
 4. Den grå damen (Helena Ravnklo) som er ravnklos husspøkelse har et godt forhold til elevene fra eget hus, men for medlemmene i de andre husene ser de på hun som engstelig og sky og en som ikke kan prate. Helena er veldig flink til å hjelpe ravnkloingene hvis de trenger noe hjelp eller har gått seg bort.
 5. De er kreativ, fantasifulle og nysgjerrig.
  Albert Einstein sa en gang: «Creativity is intelligence having fun» og det er noe som passer veldig godt til Ravnklo. Enten det er med det visuelle eller noe verbalt eller med tall eller mennesker/dyr. Det spiller ingen rolle hva du har interesse for.
  I enkelte tilfeller kan også noen bli undervurdert, og ha lett for å bli gjort narr av/plaget fordi de kan virke «nerdete» og eksentrisk, spesielt i væremåten. De virker ikke så populær og kul. De har en sult etter å lære om det de finner interesse i og derfor foretrekker de å tilbringer mer tid på biblioteket eller alene på eget rom, istedenfor å være en festløve.Visste du forresten at oppholdsrommet er lagt tilrette slik at alle får sitte f.eks. i en krok for seg selv å studere og undersøke mer om det de har ønske for? Alle sammen blir akseptert som det individet dem er.
  d3046768e249b62a60b428bce4a24845
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 19. november 2016 av i Lister med stikkord .
Follow Kleggen on WordPress.com
%d bloggere like this: